Google schimba regulile indexarii in motorul de cautare. Tu ai site cu varianta de mobil?

Cum construiesti o strategie SEO excelenta? (II)
10 aprilie 2017
Am luat idei pentru cresterea ratei de conversie la cel mai important eveniment de e-commerce
26 noiembrie 2017

Orice afacere care este prezenta in online dar nu are site cu varianta de mobil risca sa piarda un numar destul de mare de clienti odata cu implementarea algoritmului Mobile First Index, de la Google. Cum va fi afectat website-ul afacerii tale si ce masuri trebuie sa iei pentru a ajunge la clienti?

Google a anuntat lansarea noului algoritm Mobile First Index pentru inceputul lui 2018. Tinand cont ca peste 70% din trafic vine de pe dispozitive mobile (ceea ce se numeste mobile first) Google a gasit un mod proactiv de a veni cat mai aproape de nevoia utilizatorului de Internet.

Cu alte cuvinte, accentul va fi pus in mod deosebit asupra performantelor variantelor de mobil ale site-urilor atunci cand se va stabili pozitia lor si implicit  a paginilor in rezultatele de cautare.

In acest moment se testeaza pentru anumiti utilizatori insa peste putin timp va fi implementat pentru toti utilizatorii.

Din informatiile de pana acum, vor fi indexate atat varianta de desktop cat si varianta de mobil, insa pe masura ce va demonstra eficienta noul algoritm, se va prioritiza atentia catre varianta de mobil.

Cum va fi site-ul tau afectat

Orice website, fie ca este site de prezentare sau magazin online (mai ales!) trebuie sa acorde atentie deosebita versiunii de mobil, deoarece va cantari mai mult la indexare.

Daca in varianta desktop regasim mai multe informatii care nu sunt si pe mobil, cel mai probabil nu vor fi regasite in indexare iar magazinele online vor pierde.

Din acest motiv, este foarte important sa ne focusam pe structurarea cat mai buna a variantei de mobil.

Cu riscul de a repeta, este foarte important sa retinem ca traficul din zona de mobil a depasit 70%, pentru ca, pentru un site care nu este responsive inseamna sa refuze din start 4 din 5 clienti.

Stiai ca:

  • Site-urile optimizate pentru mobil au o rata de conversie cel putin dubla, fata de cele neoptimizate?

De ce ar trebui sa tinem cont pentru indexarea mobile

Oamenii nu consuma contentul si nu citesc la fel pe mobil asa cum o fac in versiunea de desktop. Din acest motiv, trebuie gandit foarte bine sau regandit ce afiseaza site-ul in versiunea responsive.

 

Ce este recomandat

  • La sectiunea relevanta, trebuie sa va asigurati ca oferiti in versiunea mobil acelasi continut ca pe desktop. Adica aceleasi pagini, cu aceleasi idei, acelasi mesaj dar putem avea text mai scurt.
  • Daca redimensionam continutul, suntem atenti sa nu taiem din sectiuni de continut. Ne putem folosi de meniuri si file de tip acordeon pentru a putea avea in continuare semnale contextuale puternice trimise catre motorul de cautare.
  • Pentru a ne asigura ca site-ul este indexat corect, trebuie sa acordam atentie modului in care facem legaturile intre pagini.
  • Exista cerinte tehnice de optimizare dedicate site-urilor pentru mobil. Puteti gasi mai multe detalii vizitand Google Developers. (ex: elemente canonice)

Verifica daca Google vede paginile in varianta mobile

Poti face acest lucru accesand  Google Search Console si folosind Fetch and Render Tool. Vei gasi ce poate vedea si indexa Google din versiunea mobile a site-ului tau. Ia legatura cu administratorul site-ului daca ai probleme astfel incat sa puteti remedia sau imbunatati.

Spor la conversii!

Pe curand,

David

4 Comments

  1. Timothypa spune:

    Howdy! I simply want to give a huge thumbs up for the good information you have got right here on this post. I shall be coming back to your weblog for extra soon. http://hellowh983mm.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TEST
021 324 6571 contact@alymedia.com
Ai nevoie de o imagine noua in mediul online? Suntem aici sa te ajutam.
Daca nu iti raspundem in maxim 12 minute, iti oferim 15% reducere la toate serviciile noastreSend